Συνάντηση 03-03-2024

 Να ΄μαστε πάλι εδώ! Μετά από ένα πρόβλημα υγείας, που κράτησε μακριά από το χώρο του σχολείου τον συντονιστή εκπαιδευτικό, συγκεντρωθήκαμε για πρώτη φορά μετά την επίσκεψη της ομάδας μας στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη φορά ξεκινήσαμε κάπως διαφορετικά, καθώς παρακολουθήσαμε ένα βίντεο. Πρόκειται για το πρώτο μέρος της εκπομπής "Η τέχνη της φωτογραφίας" από το αρχείο της ΕΡΤ, και συγκεκριμένα το 12ο επεισόδιο με τίτλο "Οι Έλληνες". Στη εκπομπή αυτή ο Πλάτων Ριβέλλης παρουσίασε τους πρωτοπόρους της ελληνικής φωτογραφίας και συγκεκριμένα τον Κωνσταντίνο Μάνο, τον Κώστα Μπαλάφα και την Βούλα Παπαϊωάννου.

Συνεχίσαμε συζητώντας κάποιες φράσεις από το βιβλίο "Σμιλεύοντας το χρόνο" του Αντρέϊ Ταρκόφσκι. "Στην τελειότητα φτάνεις με τη σεμνή,  απλή παρατήρηση της ζωής", ενώ σε άλλο σημείο γράφει: "η μείζων λειτουργία της τέχνης είναι η επικοινωνία".

Ακολούθησε ένα διάλλειμα για να ποζάρουμε και να παίξουμε το αγαπημένο μας "Would you Rather". Αλήθεια, εσείς τι θα προτιμούσατε, να μιλάτε με τα ζώα ή να μιλάτε σε όλες τις γλώσσες του κόσμου;


Στο τέλος ασχοληθήκαμε με το τεχνικό κομμάτι. Τι είναι η αντιστάθμιση έκθεσης; Πότε επιλέγουμε να τη χρησιμοποιήσουμε; Εσείς το ξέρατε ότι η φωτογραφική μηχανή θα αποδώσει ως γκρι ένα άσπρο ή ένα μαύρο αντικείμενο;



Σχόλια